Lunchkryssning med Hjärt-Lungräddning 24 augusti kl 9-14

Från SEK 995,00 kr
  • Varaktighet: 5 Timmar (cirka)
  • Plats: Stockholm
  • Produktkod: PHZTWD

I Sverige drabbas 10 000 personer av hjärtstopp utanför sjukhus varje år. Endast 1 av 10 överlever. 

Vid ett plötsligt hjärtstopp drabbas hjärtat av ett elektriskt kaos som medför att pumpförmågan upphör och att blodtillförseln till kroppen därmed avstannar.  

En människa som drabbas av ett plötsligt hjärtstopp kollapsar förlorar snabbt medvetandet och slutar att andas. Tiden till behandling med hjärtstartare i form av strömstöt (defibrillering) är den viktigaste faktorn för överlevnad och överlevnadschanserna minskar med 10 % för varje minut utan behandling. 

Konventionella resurser som ambulans anländer i medeltal efter 11 minuter, och oftast alltför sent för att kunna rädda den drabbade till livet. Om ingen behandling ges inom några minuter kommer detta tillstånd att leda till döden. Nya data visar att i de fall en hjärtstartare används inom de första minuterna från inträffat hjärtstopp kan hela 50-70 % överleva. 

Svenska rådet för hjärt-lungräddning uppmanar därför till spridning av hjärtstartare i samhället och ökad användning. 

Den 24 augusti är du välkommen att följa med på vår temasegling som vi anordnar tillsammans med Svensk Livräddning där du får möjlighet att informera dig och träna på hur man räddar en människa vars hjärta stannat. Övningen sker ombord på Tre Kronor af Stockholm i samband med en lunchkryssning där du också får chans att träffa fler av våra vänner i nätverket Företag under Segel.

För mer info ring 08-586 224 00

Plats för avgång och ankomst / Location for departure and arrival

Örlogsvägen 11, Kastellholmen. (Kolskjulskajen)

Program

09:00-09:30  Inledning Robert Kiejstut och en representant från Briggen Tre Kronor

09:30-10 ca Avsegling

11:00-13:00 Övningar i salongen i grupper om 6-10 personer, beroende på hur många som deltar i seglingen

13:00 Lunch

14:00 Åter vid kaj.

Pris

995 kr inkl moms.

Mat och dryck 

Lunchen består av varmrätt samt kaffe med kaka och ingår i priset. Alkoholfri dryck samt folköl finns att köpa i baren.

Specialkost

Om är allergisk eller av något annat skäl inte kan äta vissa sorters mat, anmäl det i samband med bokningen så att vi kan ordna med alternativ åt dig. 

Betalning

Betalning sker antingen med kontokort eller via faktura. Om du väljer faktura betalar du till Briggen Tre Kronors bankgiro enligt instruktioner i bekräftelsemailet. Vid betalning direkt fås en bekräftelse med moms redovisat.

Villkor

  • Bokningen är bindande om inget annat överenskommits. Om du uteblir utan att avboka resan faktureras du eventuella obetalda belopp i efterskott.
  • Seglingen ska vara betald senast 45 dagar före avgång. Om du bokar närmare seglingsdatumet bör betalning ske omedelbart. 
  • Vid avbokning senast 45 dagar före seglingen återfås hela beloppet. 
  • Vid avbokning 44–15 dagar före seglingen återfås halva beloppet.
  • Vid avbokning senare än 15 dagar före seglingen sker ingen återbetalning.