Vraken innanför Vaxholm. Temasegling Marinarkeologi.

Vraken innanför Vaxholm. Temasegling Marinarkeologi.
From SEK SEK1,650.00
  • Duration: 7 Hours (approx.)
  • Location: Stockholm
  • Product code: KKR2019

Följ med på en heldagssegling i Stockholms innerskärgård tillsammans med Marinarkeologiska sällskapet. I dessa vatten finns en uppsjö av vrak. Somliga har sjunkit på grund av olyckor eller av ålderdom och andra har sänkts för att ingå i olika former av skydd mot fientliga intrång. Det senare är ju de nyupptäckta vraken i Oxdjupet exempel på och under resan får du veta vad vi känner till om de olika vraken i dag och om arbetet som pågår med att utforska dem. Guide ombord är Lotta Mejsholm från Marinarkeologiska sällskapet.


Naturligtvis ser vi också till att segla så mycket som möjligt för att samtidigt lära oss hur man seglade ett klassiskt råtacklat segelfartyg.

Avgång och ankomst

Örlogsvägen 11, Kastellholmen, Stockholm

Avgång kl 10.00. Åter vid kaj kl 17.00.

Pris

1650 kr. Bokningsavgift på 1,75 % tillkommer.

Aktieägare och medlemmar 1 500 kr. Detta pris gäller även för medlemmar i Marinarkeologiska sällskapet  samt i Sjöhistoriska museets och Vasamuseets vänföreningar.

Mat och dryck

Lunch samt fika på förmiddag och eftermiddag ingår. Alkoholfri dryck samt folköl finns att köpa i baren. Det är inte tillåtet att ta med egen dryck. 

Specialkost

Om du inte kan äta vissa sorters mat  är det viktigt att du anmäler under "Övrig info". 

Betalning

Betalning sker antingen med kontokort eller via faktura. Om du väljer faktura betalar du till Briggen Tre Kronors bankgiro enligt instruktioner i bekräftelsemailet. Vid betalning med presentkort fyll i presentkortsnumret bestående av bokstäver och siffror i fältet för presentkort och rabattkoder.

Villkor

  • Bokningen är bindande om inget annat överenskommits. Om du uteblir utan att avboka resan faktureras du eventuella obetalda belopp i efterskott.
  • Seglingen ska vara betald senast 45 dagar före avgång. Om du bokar närmare seglingsdatumet bör betalning ske omedelbart. 
  • Vid avbokning senast 45 dagar före seglingen återfås hela beloppet. 
  • Vid avbokning 44–15 dagar före seglingen återfås halva beloppet.
  • Vid avbokning senare än 15 dagar före seglingen sker ingen återbetalning. 

Avbokningsskydd / Cancellation insurance

Det finns möjlighet att köpa till ett avbokningsskydd vilket ger pengarna tillbaka vid sjukdom. För att avbokningsskyddet ska gälla krävs läkarintyg. Avbokningsskyddet gäller även för alla som reser tillsammans med den som insjuknat och som är inbokade vid samma tillfälle.

Foto: Nils Aukan/NTNU Vitenskapsmuseet. CC BY 2.0 

https://www.flickr.com/photos/vitenskapsmuseet/3968222533/in/photostream/