Östersjöutbildning för skolklasser

Östersjöutbildning för skolklasser
Från SEK 0,00 kr
  • Varaktighet: 50 Minuter (cirka)
  • Plats: Stockholm
  • Produktkod: PLCTFN

Välkommen till kostnadsfri föreläsning om Östersjön hos Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor!


Vi är glada över att du tar tillfället i akt att lära dina elever mer om Östersjön! Under besöket berättar vi och visar två miljöutställningar om Östersjön.

• Föreläsning och guidning i miljöutställningarna beräknas ta ca 1 timme.

• Obs! Notera att varje grupp ska ha en lärare/handledare på plats vid studiebesöken.

Sätt gärna studiebesöket i ett sammanhang och gör det till någonting mer än bara en utflykt. Vad kan vi själva göra på skolan för att värna om Östersjön? 

Efter att du har bokat in din skolklass kommer vi att sända ett utbildningsmaterial via mail så att du och dina elever får möjlighet att förbereda er.


MILJÖUTSTÄLLNINGAR

"Ett hav av möjligheter":  Utställningen är framtagen i samarbete med forskare vid Stockholms universitet och ger en överblick om Östersjöns uppbyggnad, förutsättningar samt varför Östersjöns miljö är så känslig. Här finner du information om hur vårt vackra innanhav bildades, hur salt vatten möter sött, vilka djurarter som finns var och djuphålors inverkan på syresättningen samt förklaringen till döda havsbottnar. Utställningen ligger till grund för Hållbara Havs föredrag om Östersjön. Fri entré. 

"Etta med kök":  Utställningen är framtagen i samarbete med forskare vid Stockholms universitet och är utformad som en ”Etta med kök” där du finner information om plaster, kemikalier och läkemedel i produkter i våra hem, vilka som är skadliga och hur vi kan undvika eller hitta alternativ till dessa. Syftet är att på ett enkelt sätt hjälpa den enskilda individen och att i förlängningen rädda Östersjön. Plats: Örlogsvägen 11, på kajen vid briggen Tre Kronor af Stockholm. 


Plats: Örlogsvägen 11, Kastellholmen, Stockholm


Välkomna!


Kontaktpersoner:

Christina Thimrén Andrews, Projektledare, Hållbara Hav, Briggen Tre Kronor
christina.thimren-andrews@briggentrekronor.se, 0708-188238

Sture Haglund, Projektledare; Hållbara Hav, Briggen Tre Kronor
sture.haglund@briggentrekronor.se, 0704-227 819